dimarts, 6 de setembre del 2011

PIETAT GONZÁLEZ FABRA




Veïna de Les Piles, procedent de l’Aldea comarca del Baix Ebre, mestressa de casa i aficionada a la fotografia.


P: Com comença la teva afició per la fotografia?
R: Sempre m’han agradat les fotografies, el que passa és que abans tenies aquelles maquinetes petites i no donaven per tant com ara les cameres digitals.

P: De què creus que et ve aquesta afició?
R: Jo em penso que no és una cosa que em vingui transmesa per ningú de casa meva, però des de petita sempre m’ha agradat molt el món de la fotografia.

P: Amb quina càmara de fotos vas començar i quina càmara portes ara?
R: La càmara de fotos amb què vaig començar era quadradeta i de plàstic que era molt fràgil i si queia es desmanegava tota. Era quadradeta, feia les fotos quadrades i anava amb carret.
Ara mateix tinc una Nikon de quaranta digital. En total he tingut set cameres de fotografiar i encara les conservo totes.

P: En el camp de la fotografia has estat autodidacta o bé has fet cursos d’aprenentatge?
R: He estat bàsicament autodidacta. He llegit sobre fotografia i sobretot he anat fent moltes fotografies. Ara, al tenir aquesta càmara digital, n’he anat aprenent molt perquè m’hi dedico més i també m’arrisco més a fer més fotos de lluny i fer fotos diferents, ja que si no em surten bé sempre les puc esborrar. A més, també em va molt bé el manual de funcionament de la càmara.


P: De les fotografies que has fet al llarg de la teva trajectòria, ens podries citar algunes fotografies de les quals et sents més orgullosa?
R: Doncs sí, en vaig fer una que semblava una postal al Parc Sama, prop de Cambrils, quan el meu fill gran era petit, potser tenia onze anyets, bé el meu fill petit també hi era, i hi havia un llac molt gran amb una caseta al mig i en Joan va anar cap dins la caseta i treia el cap. Amb el llac de fons es veia una imatge preciosa. I aquesta és una de les fotografies de les que em sento més orgullosa.

P: A les Piles se’t coneix per ser la fotògrafa oficial de les festes i aconteixaments del poble. Es podria dir que estàs especialitzada en aquest tipus de fotografia? O bé tens altres registres?
R: Bé, també faig altres tipus de fotografies. Per exemple vaig fotografiar el bateig de la meva neboda. També faig fotografies de paisatges i del poble de les Piles que també m’agraden molt. Però sí que és cert que habitualment faig aconteixaments i festes on hi hagi força gent i són moments en què passen coses.

P: Al poble de les Piles estem molt orgullosos de la teva feina en les festes i esdeveniments varis.
R: Pots comptar!
P: Podem dir que gaudeixes d’aquesta tasca?
R: Oi tant, jo sempre he dit que fer fotografies és una cosa que m’agrada i les faig perquè m’agrada i no perquè m’ho hagin d’agrair. Però m’agrada i em fa gràcia que la gent vegi les seves fotografies i m’agrada veure la cara que fan les iaies i com reaccionen al veure’s en una fotografia i com es posen contentes...

P: I bé, per quan una exposició de fotografies de la Pietat González?
R: Ui... això em penso que no, jo diria que no en faré cap.

P: Per la festa major?
R: No. No és per res, però no voldria que es pensés que jo faig les fotografies per fer-me veure, sinó que ho faig perquè m’agrada...


Sembla ser que ara per ara no tindrem exposició de fotografies de la Pietat, però ara que s’apropa la Festa Major segur que podrem veure la Pietat amunt i avall disparant fotografies a tort i a dret en tots i cadascun dels actes de la festa major. I de ben segur que, una vegada més, les seves fotografies ens faran reviure els millors moments de la festa major. Moltes gràcies per la teva tasca Pietat.