dimarts, 29 de maig del 2012

LES PILES APORTA 416,60 EUROS A LA MARATÓ PER LA POBRESA

Segons informava Televisió de Catalunya el dilluns 28 de maig, "TV3 i Catalunya Ràdio han fet un programa excepcional per a una situació excepcional, la Marató per la pobresa. A la 01.20, hora en què s'han apagat els llums del plató, al marcador hi havia la xifra de 4.030.182 euros, que aniran destinats a ajudar els que ajuden, a projectes presentats per entitats del tercer sector social.

La solidaritat dels ciutadans traduïda amb els donatius que han fet a través del 905 11 50 50 i les 694 activitats populars organitzades a tot Catalunya han fet possible que, després de més de 17 hores d'intens directe, a Catalunya Ràdio, de les 9 a les 13, i a TV3, de les 12.00 a la 01.20, s'aconseguís sumar la xifra provisional de 4.030.182 €. Pel que fa a trucades telefòniques, n'hi ha hagut 32.702.

Ha estat un dia intens i llarg de Marató per divulgar, sensibilitzar i entretenir per lluitar contra l'exclusió social, com a resposta a la creixent demanda de col·lectius i entitats socials i del conjunt de la societat catalana.

El període per fer donatius estarà obert fins al 30 de juny a través del compte corrent de la Caixa 2100-055-35-0202050076, d'internet, Servicaixa i mòbil".





El municipi de les Piles de Gaià, per la seva part i a fi col·laborar amb la Marató per la pobresa, va dur a terme una plantada d'arbres fruiters al camí de la Font de Llorac i a la mateixa Font de Llorac i posteriorment els assistents van poder berenar coques fetes per diferents assistents i xocolata desfeta.

Una cinquantena de veïns i veïnes del municipi i rodalies de totes les edats van anar arribant a partir de les sis de la tarda a la Font de Llorac. Alguns arribaven a peu des del poble de les Piles, altres ho feien en cotxe. Qui més qui menys portava una coca ràpida feta per ells que van anar deixant damunt una taula i també portava moltes ganes de participar. 

Així, que un cop es va haver donat el tret de sortida en grupets es va anar procedint a agafar un dels arbres fruiters, a treure'l del test i encaixar-lo en els clots prèviament fets amb l'ajuda d'aixades, paldees, del mateix test i de les mans de cadascú. Per últim es regaria l'arbre una mica. 

Cadascun dels participants, un cop plantats els arbres, va firmar "El llibre dels arbres fruiters de la Font de Llorac" on quedaria escrit tot desafiant el pas del temps quin arbre hauria plantat cadascú i els seus companys de plantada, així com també on es prenia compromís de tenir cura de l'arbre plantat durant tota la vida, tot vetallant-lo i traient-li les males herbes.

Un cop feta la feina, els participants varen dipositar 3 euros o més a la guardiola per la Marató de la pobresa i així podien gaudir d'un berenar de xocolata desfeta que van preparar les senyores Isabel de Cal Huguet i l'Antònia del C/ de la Font, 15 i les coques que els participants havien portat. Totes les coques eren la mar de bones, i molts es dedicaven a provar-ne un tallet de cada. La Penya Balaugrana Aquest Any si, de les Piles, va vendre tires de números per recaptar diners per la Marató i va sortejar un llibre del Barça que va tocar al veí de les Piles Jaume Vilarroya.

Els organitzadors de l'activitat consideren que va ser una activitat més que satisfactòria per l'alta participació i per tots els valors que es desprenia d'aquesta: 1) El valor de la solidaritat per tal de col·laborar en la Marató per la pobresa i consegüentment en el treball per paliar les creixents esquerdes socials i econòmiques del nostres país; 2) El valorde la participació per tal de col·laborar no només en diners, sinó en fer gran i bonica una activitat tot formant part d'aquesta; i 3) El valor de l'esforç, la constància i el compromís pel fet de què hom va poder conèixer l'esforç de plantar un arbre i es va comprometre a tenir-ne cura al llarg de la seva vida.

Ben aviat per la web www.lespiles.cat o pel bloc farem un escrit del  "El llibre dels arbres fruiters de la Font de Llorac".




Tal i com ens indica la notícia de Televisió de Catalunya, els fons recaptats serviran per finançar projectes socials que millorin i dignifiquin situacions de desigualtat social i de pobresa a Catalunya agreujades per l'actual conjuntura econòmica presentats per organitzacions de l'àmbit de la pobresa i l'exclusió social.

S'han presentat 235 treballs segons quatre línies d'actuació –assistencial, habitatge, inserció sociolaboral i infància– que actualment són avaluats per un equip d'experts en matèria social sota la coordinació de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). L'impacte social i al territori, el caràcter innovador i transversal dels projectes i la seva capacitat transformadora són alguns dels factors que es valoraran en aquesta revisió.

El Patronat de la Fundació decidirà l'adjudicació final dels treballs guanyadors durant la primera quinzena de juliol. Les entitats premiades tindran un any per executar els seus projectes, fins al setembre del 2013, quan se n'exposaran públicament els resultats. ESADE Alumni, l'associació d'antics alumnes d'ESADE, col·laborarà amb la Marató per la pobresa fent el seguiment dels projectes de les entitats beneficiàries dels fons.

La Fundació La Marató de TV3 ha posat a l'abast de la Marató per la pobresa la seva estructura consolidada i la gestió rigorosa dels fons recaptats i dels projectes seleccionats. En aquest sentit, la fundació ha comptat amb el suport d'una Comissió Assessora Social per elaborar les bases d'una convocatòria excepcional.

Aquesta comissió, formada per professionals de trajectòria reconeguda del món universitari, de l'empresa i pròxims al tercer sector, vetlla conjuntament amb la fundació pel rigor del procés de selecció i de seguiment dels projectes que s'han presentat al concurs d'ajudes.