dijous, 12 de desembre del 2013

SANTA LLÚCIA DE LES PILES. Diumenge 15 de desembre de 2013.

El proper diumenge les Piles acollirà la quarta edició del Mercat de Santa Llúcia que, un any més, comptarà amb el mercat de productes alimentaris i artesanals del territori i amb un munt d’activitats per a petits i grans.

Novament, i coincidint amb el dia de la Marató de TV3, al Mercat de Santa Llúcia s’hi duran a terme diferents activitats encaminades a recaptar diners per la Marató tals com l’esmorzar popular, o bé el sorteig d’un magnífic lot de Santa Llúcia comprant tires d’un euro format per productes de les parades participants en el mercat.

Al llarg del matí no hi haurà temps d’avorrir-se amb les cançons i balls tradicionals de l’Associació d’acordionistes diatònics del Vallès la Vallesana, amb el conte contes, les passejades amb poni i el caga tió pels més petits. Durant el matí també es podrà visitar l’exposició col·lectiva d’Art Santa Coloma a la sala polivalent.

El diumenge 15 de desembre el carrer Major de les Piles cobrarà vida i s’omplirà de parades, de gent, de festa, d’ambient, de cridòria i de retrobaments on tothom, d’aquí i d’allà, hi serà molt benvingut.




La festa de Santa Llúcia de les Piles

Per Santa Llúcia a les Piles es cel·lebra la Festa Major d'Hivern.

Aquesta festa local ja va ser recuperada fa uns anys quan al programa de la festa s'hi van incorporar el caga-tió per tots els nens assistents i el dinar de santa llúcia per tots els veïns del poble.

L'any 2010 s'afegeix una nova modificació a la jornada que d'alguna manera rememora la festa a principis de segle passsat on a les Piles hi acudien torronaires del territori per vendre aquest dolç típic nadalenc.

Actualment aquesta és una festa molt estimada pels espilencs i espilenques i una jornada plena d'activitats per als més petits i més grans (mercat, animació, caga-tió, dinar i balls).


Més informació a: www.lespiles.cat