dimarts, 7 de gener del 2014

AJUDA'NS A DESPERTAR LA NAU ESPACIAL ROSETTA!

Penses que és dur aixecar-te al matí quan sona el despertador? Imagina el dur que seria espertar-te a uns 673 milions de Km de la calor del Sol, i sense café!. Segur que necessitaries una mica d'ajuda.

“Rosetta” va ser llançada a l’espai l'any 2004 i des de llavors ja ha completat cinc voltes al Sol, utilitzant la gravetat de la Terra i de Mart per impulsar-se cap a la destinació final: el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko. La sonda entrà en estat d'hivernació per travessar el tram més fred i solitari del viatge que el va acostar a l'òrbita de Júpiter.

“Rosetta” arribarà al seu objectiu a l'agost de 2014. Tres mesos més tard, el mòdul d'aterratge de la missió - Philae - es posarà sobre la superfície del cometa per a estudiar-ne l’evolució, viatjant junts cap al Sol.

Ja és l'hora que Rosetta es desperti i comenci a preparar-se per aquesta emocionant aventura científica. El despertador intern del satèl·lit està programat per a les 10:00 GMT (11.00 hora local) del dia 20 de gener de 2014. Unes hores més tard, quan la sonda entri en calor, es restabliran les comunicacions amb la Terra.

L'Agència Espacial Europea (ESA) ens convida a celebrar aquest moment tan important de la missió, compartint un video en el què apareguis cridant " “Wake up Rosetta!” (“desperta Rosetta“, en anglès). Pots compartir el teu vídeo en la pàgina de l'esdeveniment a Facebook: -Rosetta and Philae at comet-

Deixa anar la teva Imaginació, pots aparèixer amb els teus amics, familiars, companys de treball, membres del teu equip, associació o club social, o fins i tot organitzar uns flash mob per generar algun video inolvidable.

Els usuaris de Facebook podran triar els seus vídeos preferits, i els més populars guanyaran fantàstics premis. Si vols participar en el concurs fes-li una ullada a la pàgina de Facebook.

L'Agència Espacial Europea (ESA) ens convida també a participar en la campanya " Desperta Rosetta ! " A Twitter , seguint @ ESA_Rosetta i cridant # WakeUpRosetta de forma virtual. Pots utilitzar aquesta etiqueta en qualsevol moment, però ens animen a fer-la el popular del dia, 20 de gener de entre les 10:00 GMT i les 17:30 GMT, durant l’esdesveniment de despertar Rosetta i que es retransmetrà en directe des del ESOC.




Quan els controladors de la misió hagin establert el contacte amb Rosetta, el compte de Twitter @ ESA_Rosetta cobrarà vida, convertint-se en la millor font per a rebre la primera confirmació de què la sonda està desperta i a punt d’afrontar el darrer tram del seu èpic viatge.

http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/Rosetta

http://blogs.esa.int/rosetta/

https://www.facebook.com/RosettaMission

https://twitter.com/expersat




Eduard Garcia-Luengo